Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långfilskaka

 
Skriv ut

Denna kaka smakar frisk och syrlig och påminner om tysk "Käsekuchen".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten.
  3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Börja med socker och ägg, fortsätt med mannagryn, citronsaft, ev. smör och rör till sist ner långfilen. Det ska bli en slät massa som du sedan häller på botten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-60 min tills kakan är gyllen gul och fast. Låt kakan svalna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.