Instruktioner
Blanda alla ingredienser till lavendelsockerlagen i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda sakta i 3-4 min. Låt svalna i minst 30 min och sila sedan av lavendeln.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och rör ner sockret och lavendelsockerlagen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädden och äggvitorna. Äggvitorna behöver inte vispas.
Ibland blir smeten oaptitligt grön på grund av lavendeln, men färgen försvinner när kakan gräddas.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 45 min.
Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera gärna med färsk lavendel.
En riktig god och saftig kaka. Mycket lättlagad. den var försvinnande god!!!!!
Helt klart full pott och lite till. Supergod, superlätt att göra och så saftig (även dagen efter). Kommer garanterat göras igen och igen och igen.
Jag sökte på kakor utan ägg men denna innehåller ju äggvita. Förödande för en äggallergiker