Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelsockerkaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Otroligt saftig och god sockerkaka med en fin och mild lavendelsmak!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser till lavendelsockerlagen i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda sakta i 3-4 min. Låt svalna i minst 30 min och sila sedan av lavendeln. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret och rör ner sockret och lavendelsockerlagen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädden och äggvitorna. Äggvitorna behöver inte vispas. Ibland blir smeten oaptitligt grön på grund av lavendeln, men färgen försvinner när kakan gräddas. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 45 min. Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera gärna med färsk lavendel.

Kommentarer (3)

  • doris054 17 juni 2011

    En riktig god och saftig kaka. Mycket lättlagad. den var försvinnande god!!!!!

  • anluk 14 juli 2011

    Helt klart full pott och lite till. Supergod, superlätt att göra och så saftig (även dagen efter). Kommer garanterat göras igen och igen och igen.

  • marieker 27 juni 2013

    Jag sökte på kakor utan ägg men denna innehåller ju äggvita. Förödande för en äggallergiker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.