Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax-sambal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med lax kan man trolla fram de mest fantastiska rätter att fresta med. Här är en laxfilé med en spännande sås med "hetta".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skär svampen i bitar.
  2. Hetta upp sirapen i en stekpanna. Tillsätt lök, pressad vitlök och ingefära. Rör om och låt allt "svettas" några sekunder. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
  3. Fräs purjolök och svamp i lite matfett några minuter under omrörning. Lägg ner det i kokosmjölken.
  4. Hetta upp lite matfett och stek laxfiléerna vackert gyllene på båda sidorna. Salta.
  5. Hetta upp kokosmjölksblandningen och häll den över laxen.
  6. Plocka loss korianderbladen och strö dem över. Servera gurkskivor och kokt jasminris till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.