Med lax kan man trolla fram de mest fantastiska rätter att fresta med. Här är en laxfilé med en spännande sås med "hetta".
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skär svampen i bitar.
- Hetta upp sirapen i en stekpanna. Tillsätt lök, pressad vitlök och ingefära. Rör om och låt allt "svettas" några sekunder. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
- Fräs purjolök och svamp i lite matfett några minuter under omrörning. Lägg ner det i kokosmjölken.
- Hetta upp lite matfett och stek laxfiléerna vackert gyllene på båda sidorna. Salta.
- Hetta upp kokosmjölksblandningen och häll den över laxen.
- Plocka loss korianderbladen och strö dem över. Servera gurkskivor och kokt jasminris till.
Publicerat den
29 maj 2008
Skriv kommentar