Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxminestronesoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Den här resepten är en av mina bästa soppor som fungerar både för krångliga gourmeälskare och även gräsna barn. Den är kalorisnål eftersom de ända Fettet består av greve mjukost - vilket är 7% fetthalt. Buljongen kan bytas ut till 2 st fiskbuljongtärningar - men ett äkta laxbuljong skall man helst koka själv... ! (en kvart mera koktid - men absolut värt besvär!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka buljong av laxhuvud + ben, kryddpeppar, lök och vatten. koka ca 15 minuter och sila buljongen från ingredienserna.
  2. Koka skivade morötter i buljongen och tillsätt sedan paprika och purjolök efter några minuter. Koka ca 10 minuter och tillsätt risonin (pastan) och 200 g greve mjukost. När pastan har kokat sin halva tid (typ 5 min beroende vilken koktid den har) så är det dax att tillsätta laxkuber och örterna. Låt koka ca 5 minuter till och sedan är soppan klar att njutas.

Kommentarer (1)

  • sundelin90 13 oktober 2010

    Blev mycket gott! Gjorde egen buljong enligt receptet. Soppan blev dock inte så vattnig, jag var nog för seg så det mesta av vattnet hann koka bort. Jag fyllde på några gånger med nytt vatten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.