Har du bakat egna mazariner någon gång? Det är inte så svårt som du kanske tror. De här har ett friskt inslag av lime i både fyllning och glasyr. Man kan använda små runda formar i metall som finns i köksbutiker och varuhus, men det går också bra med engångsformar.
Instruktioner
- Skär smöret i kuber. Mixa eller knåda snabbt ihop ingredienserna till degen. Låt vila kallt minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln och mixa den till fina smulor. Rör ihop med de övriga ingredienserna till fyllningen.
- Smörj formarna ordentligt med smör. Kavla ut degen och stansa ut rundlar, litet större än formarna, och tryck ut degen i formarna. Fördela fyllningen däri, men fyll dem inte ända upp till kanten eftersom de pöser upp något i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. De ska precis ha stelnat i mitten. Låt dem vila någon minut och ställ dem sedan upp och ned en stund, om du vill ha dem platta på ovansidan.
- Ta försiktigt ur mazarinerna ur formarna. Blanda ingredienserna till glasyren och fördela den på mazarinerna när de fortfarande är litet varma. Garnera med limeskal.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar