Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemazariner

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Har du bakat egna mazariner någon gång? Det är inte så svårt som du kanske tror. De här har ett friskt inslag av lime i både fyllning och glasyr. Man kan använda små runda formar i metall som finns i köksbutiker och varuhus, men det går också bra med engångsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i kuber. Mixa eller knåda snabbt ihop ingredienserna till degen. Låt vila kallt minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln och mixa den till fina smulor. Rör ihop med de övriga ingredienserna till fyllningen.
  3. Smörj formarna ordentligt med smör. Kavla ut degen och stansa ut rundlar, litet större än formarna, och tryck ut degen i formarna. Fördela fyllningen däri, men fyll dem inte ända upp till kanten eftersom de pöser upp något i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. De ska precis ha stelnat i mitten. Låt dem vila någon minut och ställ dem sedan upp och ned en stund, om du vill ha dem platta på ovansidan.
  4. Ta försiktigt ur mazarinerna ur formarna. Blanda ingredienserna till glasyren och fördela den på mazarinerna när de fortfarande är litet varma. Garnera med limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.