Lingonfudge har sin självklara plats på julgodisbordet.
Instruktioner
- Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).
- Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig.
- Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper.
- Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter.
Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.
- Mängd: ca 30 st
Publicerat den
21 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Stämmer verkligen receptet? Har provat men nu har det kokat i en timme och är fortfarande alldeles rinnigt, går inte att göra kulprovet.
Ja, receptet stämmer. Smakar jättegott :)