Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonfudge

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lingonfudge har sin självklara plats på julgodisbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).
  2. Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig.
  3. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper.
  4. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.
  5. Mängd: ca 30 st

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mitamika 13 december 2011

    Stämmer verkligen receptet? Har provat men nu har det kokat i en timme och är fortfarande alldeles rinnigt, går inte att göra kulprovet.

  • Thenidiel 23 december 2011

    Ja, receptet stämmer. Smakar jättegott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.