Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkransar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Bakverk ska inte bara vara en fröjd för gommen utan bör även tilltala ögat. Dessa rödstrimmiga kransar uppfyller kraven, lingon och mandelmassa i en härlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt cirka 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Grovriv mandelmassan på ett rivjärn eller i en matberedare.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den med resten av mjölet. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 30x40 cm.
  5. Bred ut lingonsylten på degplattorna. Strö över mandelmassan. Rulla ihop degbitarna från långsidan. Forma dem till två kransar.
  6. Lägg kransarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Skär cirka 8 djupa skåror i varje krans. Låt kransarna jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grädda lingonkransarna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.