Vardagsbullar som blir lyxigare när de fylls med både lingon och mandelmassa. De är lättbakade eftersom de bakas ut direkt på plåten och bara jäses en gång.
Instruktioner
- Häll mjölet i en bunke. Skär matfettet i kuber och arbeta in det i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
- Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt degvätskan och äggen i mjölblandningen. Arbeta samman allt till en deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång platta, ca 30x40 cm.
- Riv mandelmassan grovt. Blanda den med lingonsylten. Bred fyllningen på degen och rulla ihop den från långsidan.
- Skär längden i 20 bitar. Lägg degbitarna med snittytan upp i aluminiumformar. Ställ dem på en bakplåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 45 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
6 juli 2008
Skriv kommentar