Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonsnurror

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vardagsbullar som blir lyxigare när de fylls med både lingon och mandelmassa. De är lättbakade eftersom de bakas ut direkt på plåten och bara jäses en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en bunke. Skär matfettet i kuber och arbeta in det i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt degvätskan och äggen i mjölblandningen. Arbeta samman allt till en deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång platta, ca 30x40 cm.
  4. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med lingonsylten. Bred fyllningen på degen och rulla ihop den från långsidan.
  5. Skär längden i 20 bitar. Lägg degbitarna med snittytan upp i aluminiumformar. Ställ dem på en bakplåt.
  6. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 45 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.