Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingontarteletter

 
Skriv ut

Perfekt i dessa lingontider, lite syrligt och lite sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Finfördela fettet i mjölet för hand eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i 8 tartelettformar (ca 10 cm i diameter och ca 3 cm höga), eller i 9 stora muffinsformar i papper (1,5 dl). Nagga degen med en gaffel och låt stå svalt ca 1 timme. Förgrädda tarteletterna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Blanda lingonen med potatismjölet. Blanda mandelmassan med ägg och så mycket mjölk att den blir ganska lös. Fördela lingonen i de förgräddade tarteletterna. Bred mandelmassesmeten över.
  5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera tarteletterna ljumna eller kalla, gärna med vispad grädde eller glass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.