Perfekt i dessa lingontider, lite syrligt och lite sött.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Finfördela fettet i mjölet för hand eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i 8 tartelettformar (ca 10 cm i diameter och ca 3 cm höga), eller i 9 stora muffinsformar i papper (1,5 dl). Nagga degen med en gaffel och låt stå svalt ca 1 timme. Förgrädda tarteletterna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Blanda lingonen med potatismjölet. Blanda mandelmassan med ägg och så mycket mjölk att den blir ganska lös. Fördela lingonen i de förgräddade tarteletterna. Bred mandelmassesmeten över.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera tarteletterna ljumna eller kalla, gärna med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
15 september 2008
Skriv kommentar