Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löjtnantshjärtan

 
Löjtnantshjärtan Löjtnantshjärtan
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Romantiska kakor med en bård av mandelsmet. Den ska bli riktigt gyllene i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Mal eller finfördela den i en matberedare.
  2. Tillsätt socker och mjöl. Skär matfettet i mindre bitar. Finfördela det i mjölblandningen.
  3. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga i kylskåpet ½ - 1 tim.
  4. Riv mandelmassan till fyllningen på ett rivjärn. Blanda den med så mycket av äggvitan att du får en smet som går att spritsa. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut kakor med ett hjärtmått, ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
  5. Spritsa en krusig kant av mandelsmeten på kakorna. Lägg lite gelé eller sylt i mitten på kakorna. Använder du gelé får du ev breda ut den lite.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175º, ca 10 min eller tills mandelsmeten fått läcker, guldgul färg.
  7. Förvara kakorna i en burk. Lägg gärna lite plast- eller aluminiumfolie mellan lagren så att kakorna inte fastnar i varandra. De går bra att frysa. Hållbarhet ca 3 månader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.