Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktortini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Löktortini är små pajer med färskost. De är lätta att baka i muffinsformar. Som rymmer cirka en deciliter och som ställs imuffinsplåt för extra stöd. Det går också bra att grädda tortini direkt i smord muffinsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjukt och guldgul,5-8 minuter. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en skål. Tillsätt löken,men spara lite till garneringen. Rör i parmesanost,pinjenötter och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Ställ muffinsformarna i en muffinsplål och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Garnera med den sparade löken. Skär loss tortinin med en vass kniv och lyft upp dem med en sked.Servera med rökt skinka och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.