Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lördagsrutor

 
  • Serverar: 25-27 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kokosmaräng på mjuk kaka

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggilor och ägg med socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt matfettet och mjölet blandat med bakpulvret. Lägg bakplåtspapper i en en panna, 20x30 cm. Häll i smeten. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 gradera, ca 10 min. Vispa äggvitorna till garneringen till ett hårt, fast skum. Blanda socker och kokos. Vänd försikigt ner det i äggviteskummet. Bred massan ovanpå botten. Grädda kakan ytterligare i 175 gradera, ca 10 min eller tills kakan fått en fin gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.