Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lummelundabullar

 
  • Serverar: 100 portioner
Skriv ut

verkligen goda bullar, måste provas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med litet av den ljumma mjölken innan resten tillsätts. Arbeta in övriga ingredienser och ta sist i så mycket mjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
  2. Jäs övertäckt 30-40 minuter. Gör under tiden fyllningen
  3. Knåda degen, dela och baka ut som vanligt. Bred på fyllningen. Jäs i 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5 min.
  5. Pensla bullarna med aprikossylt (utrört i lite vatten) medans de ännu är varma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.