Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronikroketter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag ärvde min farmors alla kokböcker. I en av dem (ser ut som en förlaga till Bonniers kokbok) finns fantastiska recept och förklaringar hur man tillreder middagar. Här hittade jag detta recept som blivit en favorit (framför allt....) hos barnen. Har den ofta som förrätt till "italienska"- middagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka makaronerna i det saltade vattnet tills de blir mjuka.
  2. Sila av makaronerna, slå på kallt vatten och sila igen. Låt dem rinna av och hacka dem fint.
  3. Blanda dem med grädden och låt dem få ett uppkok.
  4. Tillsätt de uppvispade äggen och låt massan sjuda.
  5. Smaksätt den med ost och kryddor och låt den sedan kallna.
  6. Forma massan till kroketter som doppas i ägg och rullas i ströbröd.
  7. Fritera dem gyllene.
  8. Serveras med tomatsåså

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.