Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mallorcapannkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta åt vi ofta under semester på Mallorca, där fanns creperior lite överallt utmed strandvägar m.m. Barnens favorit. Jag ger exempel på några olika fyllningar nedan men huvud-varianten är med jordgubbar och vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smeten till crepes/pannkakor, låt stå och svälla 30 min för bästa resultat. Stek så tunna som möjligt. Lägg att svalna på tallrik med smörpapper emellan så det går lätt att lossa sedan.
  2. Vid servering: Lägg en pannkaka på en stor tallrik, lägg upp skivade jordgubbar i mitten, spritsa på vispad grädde, vik ihop till ett nätt paket. Vänd på paketet. Sikta över florsocker ovanpå och dekorera ev med färska bär.
  3. Alternativ fyllning: Bananer, kolasås, rostade nötter och grädde/vaniljglass

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.