Dessa ljuvligt lätta och fluffiga frestelser med doftande mandarinsmak passar perfekt till fikat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop margarin, florsocker och vanilj cirka 5 minuter till en ljus och fluffig smet, skrapa kanten på mixern då och då.
- Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner mjölblandningen i smeten. Mixa till en jämn smet. Fyll en sprits med en tyll som är cirka 1 cm vid och spritsa ut klickar, ca 3 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Det bör bli cirka 36 kakor.
- För över bakplåtspapperet på en plåt. Grädda kakorna 10-15 minuter tills gyllene. Låt kakorna svalna på ett galler.
- Vispa ihop färskost, mandarinskal och mandarinsaft. Bred blandningen över hälften av de svala kakorna, lägg en kaka ovanpå och tryck försiktigt ihop dem. Sikta över florsocker och servera.
Publicerat den
23 juni 2010
Skriv kommentar