Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinfrestelser

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvligt lätta och fluffiga frestelser med doftande mandarinsmak passar perfekt till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop margarin, florsocker och vanilj cirka 5 minuter till en ljus och fluffig smet, skrapa kanten på mixern då och då.
  2. Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner mjölblandningen i smeten. Mixa till en jämn smet. Fyll en sprits med en tyll som är cirka 1 cm vid och spritsa ut klickar, ca 3 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Det bör bli cirka 36 kakor.
  3. För över bakplåtspapperet på en plåt. Grädda kakorna 10-15 minuter tills gyllene. Låt kakorna svalna på ett galler.
  4. Vispa ihop färskost, mandarinskal och mandarinsaft. Bred blandningen över hälften av de svala kakorna, lägg en kaka ovanpå och tryck försiktigt ihop dem. Sikta över florsocker och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.