Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

MANDELBLÅBÄRSKAKA

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Tryck ut degen i en ugnsäker form och låt den gå upp lite på kanterna. Blanda blåbär och socker och lägg bären på degen i formen. Vispa grädden tjock och vispa upp ägget, blanda ihop och häll blandningen över bären. Strö mandel över. Grädda kakan i 175º i 30-35 min. Servera mandelblåbärskakan med mjukvispad grädde eller något smält vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.