Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelchokladkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Mandel och chocklad är mums!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj två eller tre bakplåtar. Häll mjöl, bakpulver, socker och muskotnöt i en skål. Rör ner smöret i mjölblandningen tills det bildas smulor. Rör ner mandel och 25 g choklad. Bind ihop degen med ägget och mandelessensen och knåda den mjuk. Dela degen på en lätt mjölad arbetsbänk i två delar och rulla ut den till två 30 cm långa korvar. Svep in dem i smörgåspapper. Låt dem ligga i kylen ca 30 minuter eller tills de stelnat. Skär ca 1 cm tjocka skivor av degen och lägg dem glest på plåtarna. Platta till dem lätt med handflatan. Grädda kakorna i 200ºC ca 10 minuter. Strö resten av chokladen över de fortfarande varma kakorna. Lägg dem på bakgaller och låt dem kallna helt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.