Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelcigarrer

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Jättegoda kakor, smakar mera....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal mandeln eller ännu hellre, mal hälften och hacka resterande mycket fint i mat beredare. Tillsätt florsockret och äggvitan och bearbeta till en smidig massa. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner den i massan.
  3. Rulla ut degen till en längd. Vill den klibba så ”mjöla” med florsocker. Skär upp längden i mindre bitar och forma avlånga cigarrer. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen c:a 10 minuter eller tills de släpper pappret.
  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller vattenbad. Rör ner oljan till slät glasyr. Doppa ovansidan på kakorna i choklad och doppa ena änden i strössel. Lägg dem på smör papper att stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.