Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkokosbitar

 
Skriv ut

Det här receptet härstammar från New Orleans enligt texten i ett gammalt urklipp jag sparat, och lite annorlunda är dom faktiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och farinsocker pösigt. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnspanna (20 x 30 cm) och platta ut smeten i pannan. Grädda kakan halvfärdig ca 10 minuter i medelvarm ugn (200-225 grader).
  3. Ta ut kakan och låt den kallna. Under tiden vispas ägg och farinsocker till fyllningen. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mandelkokossmeten över kakan i formen och grädda den ytterligare i ca 30 minuter eller tills den känns färdig. Skär den i små fyrkantiga bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.