Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pilaffris är en populär rätt i Mellanöstern. Den här versionen med mandel och kryddor är fantastiskt enkel. 296 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt rödlöken och fräs 5 minuter tills den är mjuk.
  2. Tillsätt ingefära, gurkmeja, kanel, koriander och mandel och fräs 2 minuter under omrörning, tills kryddorna börjar dofta och mandeln blir gyllene.
  3. Tillsätt apelsinskal och ris och fräs under omrörning ca 1 minut så att riset täcks av kryddor. Häll på buljong eller vatten och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 20 minuter.
  4. Ta av locket och rör om riset ordentligt. Lägg på locket och låt dra ytterligare 5 minuter. Ta av från värmen, blanda ner persiljan och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.