Pilaffris är en populär rätt i Mellanöstern. Den här versionen med mandel och kryddor är fantastiskt enkel.
296 kcal/portion
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt rödlöken och fräs 5 minuter tills den är mjuk.
- Tillsätt ingefära, gurkmeja, kanel, koriander och mandel och fräs 2 minuter under omrörning, tills kryddorna börjar dofta och mandeln blir gyllene.
- Tillsätt apelsinskal och ris och fräs under omrörning ca 1 minut så att riset täcks av kryddor. Häll på buljong eller vatten och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 20 minuter.
- Ta av locket och rör om riset ordentligt. Lägg på locket och låt dra ytterligare 5 minuter. Ta av från värmen, blanda ner persiljan och servera.
Publicerat den
2 oktober 2009
Skriv kommentar