Mango är så gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Tag fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 15 minuter. Lägg långsidorna bredvid varandra, fukta ena kanten och tryck ihop dem så att det blir en stor smördegsplatta.
- Kavla ut smördegen så tunt att den räcker att täcka bottnen och kanter i en pajform 20-25 cm i diameter. Ställ pajformen kallt ca 15 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200°.
- Dela mangon på längden genom att skära på var sida om kärnan. Skär mangon i klyftor och skär loss fruktköttet från skalet.
- Blanda keso, äggulor, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev. rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker- och kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Garnera med mangoklyftorna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar