Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangokaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mango är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Tag fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 15 minuter. Lägg långsidorna bredvid varandra, fukta ena kanten och tryck ihop dem så att det blir en stor smördegsplatta.
  2. Kavla ut smördegen så tunt att den räcker att täcka bottnen och kanter i en pajform 20-25 cm i diameter. Ställ pajformen kallt ca 15 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  3. Dela mangon på längden genom att skära på var sida om kärnan. Skär mangon i klyftor och skär loss fruktköttet från skalet.
  4. Blanda keso, äggulor, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev. rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker- och kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Garnera med mangoklyftorna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.