Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängapelsiner

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dekorativ dessert - och så lättgjord! Mycket uppskattad av både yngre och äldre årgångar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av ett lock på varje apelsin. Pressa saften ur apelsinerna, spar den och skrapa ur fruktköttet. Sätt in skalhalvorna i kylen. Vispa upp äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
  2. Fyll skalen med hårdfrusen glass, droppa lite apelsinsaft över och bred marängsmeten toppigt över glassen. Sätt in apelsinerna i 250 grader ugnsvärme och låt marängen få färg. Passa väl, det tar bara 1-2 min.
  3. Servera omedelbart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.