Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängchokladrutor

 
  • Serverar: 25-35 portioner
Skriv ut

Jag tar 11/2 sats till min långpanna annars blev den för låg, tyckte jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kakao, vatten och 1 dl socker i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt svalna.
  2. Rör smör och 1 1/2 dl socker vitt och fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt en äggula i taget, vaniljsockret och bakpulvret, under vispning. Blanda slutligen i mjölet växelvis med den svalnade kakaovätskan. Bred ut smeten i bottnen på en papprad liten långpanna, 20 x 30cm. Grädda cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.
  3. Blanda hallonsylten med likör, bred det över den svalnade chokladbottnen.
  4. Vispa vitorna pösiga med socker, salt och vinäger i en stor bunke. Det är viktigt att såväl bunke som vispar är helt fettfria, annars blir det inget skum! Vänd i den malda mandeln och bred smeten över hallonlagret. Strö på flagad mandel.
  5. Grädda 20-25 minuter, tills ytan är pösig och frasig. Ta ut och låt kakan stadga sig lite innan den lyfts ur långpannan med hjälp av papperet. Låt kallna på galler. Skär i bitar med vass kniv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.