Jag tar 11/2 sats till min långpanna annars blev den för låg, tyckte jag.
Instruktioner
- Blanda kakao, vatten och 1 dl socker i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt svalna.
- Rör smör och 1 1/2 dl socker vitt och fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt en äggula i taget, vaniljsockret och bakpulvret, under vispning. Blanda slutligen i mjölet växelvis med den svalnade kakaovätskan. Bred ut smeten i bottnen på en papprad liten långpanna, 20 x 30cm. Grädda cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.
- Blanda hallonsylten med likör, bred det över den svalnade chokladbottnen.
- Vispa vitorna pösiga med socker, salt och vinäger i en stor bunke. Det är viktigt att såväl bunke som vispar är helt fettfria, annars blir det inget skum! Vänd i den malda mandeln och bred smeten över hallonlagret. Strö på flagad mandel.
- Grädda 20-25 minuter, tills ytan är pösig och frasig.
Ta ut och låt kakan stadga sig lite innan den lyfts ur långpannan med hjälp av papperet. Låt kallna på galler. Skär i bitar med vass kniv.
Publicerat den
19 juli 2008
Skriv kommentar