Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkrokant

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna lättbakade tårtan tilltalar alla och går att förbereda i god tid inför kalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Tillsätt bakpulvret.
  2. Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  3. Bred ut marängsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 1½-2 timmar.
  4. Låt bottnarna svalna något. Lossa dem från pappret. Låt bottnarna kallna på galler.
  5. Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden tjock. Hacka daimen. Blanda ner grädde och hackad daim i äggulesmeten.
  6. Bred fyllningen mellan och ovanpå bottnarna. Garnera tårtan med physalis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.