Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mårbackatårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tårta med skrädmjöl det låter väl mumsigt eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smöret vitt tillsammans med sockret, t ex med elvisp. Blanda i mjölet.
  3. Dela degen i 2 delar och kavla ut till bottnar, ca 22 cm i diameter.
  4. Kavla mellan två ark plastfolie. Lägg på bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
  5. Låt dem kallna.
  6. Lossa försiktigt när de ska läggas över på ett tårtfat, bottnarna är lite sköra.
  7. Bred ut äppelmos på en botten, lägg ihop med den andra och garnera med vispgrädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.