Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margaritagranité

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mer ”frozen” än så här kan en margarita inte bli. Den fungerar både som inledning till en festmiddag och för att rensa gommen efter en mäktig huvudrätt. Det kan ta lite tid innan granitén fryser till, så kom ihåg att tillaga den i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda tequila, Cointreau och margaritamix med limesaften. Häll blandningen i en liten form med låga kanter.
  2. Ställ formen i frysen. När spritblandningen fryst till is, ställ in fyra cocktailglas i frysen och vänta ytterligare 30 minuter.
  3. Häll upp salt på en stor tallrik. Ta ut glasen och doppa kanterna i saltet. Ta fram granitén och skrapa med sked, så att ett fint iskross bildas.
  4. Fördela det i glasen och servera omedelbart med små teskedar nedstuckna i glaset.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.