Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmeladrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Baka sockerkakan i långpanna går betydligt snabbare än om man gräddar den i en hög kakform. Dessutom kan man göra enkla och lätta små bakelser av den stora kakan. Här med marmelad och mandelflagor som dekoration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
  2. Rör ner äggen, ett i taget samt rivet skal av apelsinen och citronen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och pressa fruktsaften.
  4. Tillsätt mjölblandningen och saften omväxlande till smeten och bred ut den i en väl smord form av folie eller smörpapper, ca 20x30 cm.
  5. Grädda kakan på högt läge i ugnen och känn efter med en sticka att den är väl genombakad.
  6. Låt kakan svalna något och lossa den från formen. Bred marmelad på den ljumma kakan och strö på mandelflagorna. Skär kakan i bitar när den kallnat helt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.