Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallowcupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den fylliga och luftiga frostingen med marshmallows påminner om ett vackert vinterlandskap. Dessutom ligger det en vit överraskning i varje muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt för 12 muffins med pappersformar.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa smör, bakpulver och vaniljextrakt i en annan bunke. Rör ner mjölken växelvis med siktat vetemjöl i smörblandningen.Rör ner äggvispet i smörblandningen och vispa med elvisp i ca 1½ minut på medelhög hastighet.
  3. Fyll formarna till ca ⅔ med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna i ca 5 minuter. Flytta över kakorna på ett galler och låt dem kallna helt.
  4. Smält 12 stora marshmallows över vattenbad. Låt fyllningen kallna. Gör ett litet hålrum i varje muffins med en äppelurkärnare. Se noga till att du inte trycker urkärnaren genom botten på muffinsen. Spritsa marshmallowsfyllningen i muffinsen.
  5. Vispa smör, mjölk, florsocker och vaniljextrakt till en smidig konsistens. Tillsätt mer florsocker om det behövs. Rör ner minimarshmallows.
  6. Lägg på frostingen med en slickepott. Dekorera eventuellt med snökristaller och glitter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.