Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjeslöksill

 
Skriv ut

Sommarens favorit - en sillinläggning med färdig matjessill, kapris och rödlök . Låt den vila 1 dygn i kylen för bästa smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta upp sillfiléerna ur lagen ( spara 1 dl av lagen). Dela sillen i ca 1 -1 1/2 cm sneda bitar.
  2. Lag Blanda ättiksprit, vatten, den sparade lagen, strösocker, vinäger och kryddpeppar i en kastrull. Koka upp och se till att sockret löser sig. Låt lagen sjuda några min, ta av och låt den svalna. Skala och finhacka rödlökarna. Varva sillen med lök och kapris i en glasburk. Häll över lagen. Låt inläggningen vila i ca 1 dygn i kylen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.