Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjespannacotta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En sydländsk matidé som smaksattes med nordlig sälta och blev en festlig aptitretare. Prova som en spännande variant på sillbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka matjessillen fint. Spara lite av spadet.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar. Krama ur och smält dem i en kastrull eller i mikron.
  3. Häll på grädden i en tunn stråle under omrörning. Tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sillbitar. Smaka av med lite salt om det behövs och limepeppar eller vanlig svartpeppar. Låt stå kallt att stelna i kylen, minst 2-3 timmar.
  4. Garnera med kapris och dill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.