Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mesmörstryffel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Tryfflarna får en härlig konsistens och fin smakbrytning av messmöret. Tänk på att kyla smeten i minst 5 timmar innan tryfflarna ska formas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, honung och messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i kastrullen. Hacka 200 g av den ljusa chokladen och all mörk choklad och lägg i en bunke. Häll på den varma gräddblandningen och rör tills all choklad har smält. Låt bunken stå i kylen minst fem timmar.
  2. Smält resten av den ljusa chokladen ( 100 g ) försiktigt i mikron. Ta fram tryffeln ur kylen och ta upp klickar med en tesked. Rulla till bollar och doppa dem i det smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper. Garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryffeln svalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.