Tryfflarna får en härlig konsistens och fin smakbrytning av messmöret. Tänk på att kyla smeten i minst 5 timmar innan tryfflarna ska formas
Instruktioner
- Koka upp grädde, honung och messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i kastrullen. Hacka 200 g av den ljusa chokladen och all mörk choklad och lägg i en bunke. Häll på den varma gräddblandningen och rör tills all choklad har smält. Låt bunken stå i kylen minst fem timmar.
- Smält resten av den ljusa chokladen ( 100 g ) försiktigt i mikron. Ta fram tryffeln ur kylen och ta upp klickar med en tesked. Rulla till bollar och doppa dem i det smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper. Garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryffeln svalt.
Publicerat den
20 september 2010
Skriv kommentar