En klassisk kanelbulle med messmör istället för smör gör den lite sötare och smaken lite rundare. Ta ditt favoritrecept på kanelbullar eller använd receptet nedan.
Instruktioner
- Häll upp det mesta av mjölet i en stor skål, spara en deciliter till utbakningen.
- Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll ner i skålen. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula ner jästen, alternativt lös den först i den fingervarma mjölken.
- Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna, cirka 10 minuter för hand.
- Låt degen jäsa 30 minuter under handduk. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar.
- Bred på messmöret och rulla ihop.
Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna.
- Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö över mandelflarn.
- Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter och låt svalna.
- Servera tillsammans med drickbar fjällyoghurt i valfri smak.
Publicerat den
15 mars 2010
Skriv kommentar