Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Messmörbullar

 
Skriv ut

En klassisk kanelbulle med messmör istället för smör gör den lite sötare och smaken lite rundare. Ta ditt favoritrecept på kanelbullar eller använd receptet nedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp det mesta av mjölet i en stor skål, spara en deciliter till utbakningen.
  2. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll ner i skålen. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula ner jästen, alternativt lös den först i den fingervarma mjölken.
  3. Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna, cirka 10 minuter för hand.
  4. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar.
  5. Bred på messmöret och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna.
  6. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
  7. Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö över mandelflarn.
  8. Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter och låt svalna.
  9. Servera tillsammans med drickbar fjällyoghurt i valfri smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.