Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midnattstårta

 
Skriv ut

Låter jättegod och mystisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör botten först. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner. Koka vatten och rör ner i smeten.
  4. Smöra och bröa en form, 24 centimeter i diameter och med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i ca 60 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i tre skikt.
  5. Gör under tiden fyllningen. Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten i ca 10 minuter.
  6. Mixa hallon och turkisk yoghurt med en stavmixer. Blanda i florsocker.
  7. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull med 1 dl av hallonfyllningen.
  8. Rör ner gelatinet i hallonfyllningen och blanda noggrant. Sätt in i frysen 60 minuter.
  9. Värm grädde och socker till kolatäcket i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta. Sikta ner kakaon och koka till en tjock smet under omrörning i cirka 5 minuter. Låt krämen svalna.
  10. Lägg en chokladbotten på ett tårtfat. Bred ut hälften av hallonfyllningen och lägg på mellanskiktet. Bred ut resten av hallonfyllningen och lägg på locket. Bred över kolatäcket. Dekorera med björnbär och hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.