Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarcheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Passa på att göra denna cheesecake till midsommar då årets första jordgubbar kommer. Naturligtvis går frysta jordgubbar också att använda, men inget är som årets första jordgubbar i smak och färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm diameter. Ställ in formen i frysen under tiden då gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, och vispa kraftigt 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills gelatinet helt har lösts upp. Ställ muggen åt sidan och låt svalna.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten. Vispa smeten fluffig och smidig. Tillsätt resten av lättdrycken och vispa tills allt är blandat. Häll till sist försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt tills fyllningen stelnat, gärna över natten.
  6. Blanda gelatinpulver och lättdryck som ovan. Lös upp gelatinet som ovan. Ställ in muggen i kylskåp och låt gelatinglasyren bli nästan stelnat, det brukar ta 15 min.
  7. Skiva jordgubbarna och fördela skivorna över hela cheesecaken. Ös skedvis av gelatinglasyren över skivorna. Glasyren ska helt täcka skivorna. Det går också bra utesluta gelatinglasyren om man ska servera cheesecaken samma dag. Lägg då på jordgubbsskivorna precis innan kakan ska serveras. Gelatinglasyren läggs på för att hålla bären fräscha och glansiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.