Mmm...
Instruktioner
- Smörj en kakform, 23 x 23 cm.
- Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt sockret och arbeta samman degen.
- Tryck ut degen i kakformen och pricka den med en gaffel.
- Grädda i 190°C i 20 minuter, tills kakan är ljust guldgul. Låt den svalna i formen.
- Häll smör, socker och den kondenserade mjölken i en teflonkastrull. Värm på svag värme och rör hela tiden med en träslev tills smeten kokar upp.
- Sänk värmen och värm i ytterligare 4-5 minuter tills glasyren är ljusgul och tjock och släpper kastrullens kanter. Bred ut glasyren jämnt över kaklagret och låt kallna.
- När glasyren stelnat, smält den ljusa chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Bred den smälta chokladen över glasyren och låt stelna på kall plats. Skär kakan i bitar.
- Tips:
Var noga med att glasyren är helt kall och att den stelnat innan du breder ut den varma chokladen, annars flyter de båda lagren samman.
Publicerat den
9 maj 2016
Skriv kommentar