Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Miljonärskakor

 
Skriv ut

Mmm...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en kakform, 23 x 23 cm.
  2. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt sockret och arbeta samman degen.
  3. Tryck ut degen i kakformen och pricka den med en gaffel.
  4. Grädda i 190°C i 20 minuter, tills kakan är ljust guldgul. Låt den svalna i formen.
  5. Häll smör, socker och den kondenserade mjölken i en teflonkastrull. Värm på svag värme och rör hela tiden med en träslev tills smeten kokar upp.
  6. Sänk värmen och värm i ytterligare 4-5 minuter tills glasyren är ljusgul och tjock och släpper kastrullens kanter. Bred ut glasyren jämnt över kaklagret och låt kallna.
  7. När glasyren stelnat, smält den ljusa chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Bred den smälta chokladen över glasyren och låt stelna på kall plats. Skär kakan i bitar.
  8. Tips: Var noga med att glasyren är helt kall och att den stelnat innan du breder ut den varma chokladen, annars flyter de båda lagren samman.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.