Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mini-glassbomber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vaniljglass fylld med hallonsås och doppad i choklad .. Mums! Här beräknas två glassbomber per person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä 8 små fryståliga glas eller formar med plastfolie.
  2. Ta ut glassen ur frysen, rör den mjuk. Bred ut hälften av glassen i formarna. Ringla i glassås och täck med resterande glass, se till att få en jämn yta. Ställ i frysen över natten.
  3. Hacka och smält choklad över vattenbad. Ta ut glassformarna. Stick en gaffel i botten av glassen, vrid och ta ut ur formen. Doppa snabbt i chokladen, ställ alla glassbomber på ett fat i frysen (du kan eventuellt behöva smälta om chokladen mellan varven).
  4. Låt stå i rumstemperatur 3-5 minuter före servering. Dekorera med citronmeliss och servera med hallon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.