Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimarängpajer

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Läckra mördegsformar fyllda med syrlig lemon curd och toppad med krämig italiensk maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pensla små formar med smält smör tex. små veckade formar 5 cm i diameter upptill och ca 2½ cm i diameter i botten.
  3. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och florsocker till en deg. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan bakplåtspapper. Ta ut rundlar 5-6 cm i diameter.
  4. Fodra formarna med degen ända upp på kanterna, ta bort överflödig deg. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och pilla sedan försiktigt ut dem ur formarna.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Koka upp socker och vatten i en kastrull till 121 grader. Häll ner sockerlagen i en tunnstråle i äggvitorna samtidigt som du vispar på högsta hastighet. Vispa tills marängen är ljummen, ca 35 grader.
  6. Lägg ca 1 tsk lemon curd i varje mördegsbotten. Fyll en sprits med marängen och spritsa ut den fint ovanpå lemon curden. Bränn av marängen med en gasbrännare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.