Läckra mördegsformar fyllda med syrlig lemon curd och toppad med krämig italiensk maräng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pensla små formar med smält smör tex. små veckade formar 5 cm i diameter upptill och ca 2½ cm i diameter i botten.
- Blanda snabbt ihop smör, mjöl och florsocker till en deg. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan bakplåtspapper. Ta ut rundlar 5-6 cm i diameter.
- Fodra formarna med degen ända upp på kanterna, ta bort överflödig deg. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och pilla sedan försiktigt ut dem ur formarna.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.
Koka upp socker och vatten i en kastrull till 121 grader. Häll ner sockerlagen i en tunnstråle i äggvitorna samtidigt som du vispar på högsta hastighet. Vispa tills marängen är ljummen, ca 35 grader.
- Lägg ca 1 tsk lemon curd i varje mördegsbotten. Fyll en sprits med marängen och spritsa ut den fint ovanpå lemon curden. Bränn av marängen med en gasbrännare.
Publicerat den
26 oktober 2013
Skriv kommentar