Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladglass

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Krämig, len och mustig chokladglass med frisk smak av mint

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa 1 ½ påse Mariannekarameller fint i en mortel. Hacka eller riv den mörka chokladen fint, spara gärna lite till dekoration. Värm grädden (den får absolut inte koka!) och tillsätt karamellkross, glykos och choklad, rör tills allt har löst sig. Kyl gräddblandningen, tillsätt mjölken. Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt kakao och blanda med choklad-gräddsmeten.
  2. Kör smeten i glassmaskinen enligt bruksanvisningen (ca 40 min).
  3. Häll glassen i en form, krossa resten av Marainnekaramellerna grovt och strö dem över glassen, strö över eventuell överbliven hackad choklad. Ställ formen i frysen i minst 2 timmar innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.