Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladpaj

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Du som gillar mint och choklad, är detta en perfekt efterrätt för dig. Du kan även göra en stor paj istället för små pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
  2. Vispa upp äggen lätt och arbeta in det snabbt till en smidig deg. Låt den ligga kallt ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i små pajfomar. Nagga bottnen med en gaffel. Sätt aluminiumfolie runt kanten och grädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare några minuter.
  4. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt sönder chokladen i mindre bitar. Ta kastrullen från sidan och rör ner choklad och After Eight i kastrullen. Tillsätt ägget och rör om så att allt smälter och blandas väl.
  5. Fördela chokladsmeten i de förgräddade pajskalen. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt pajerna kallna.
  6. Bryt sönder den vita chokladen och smält bitarna över ett vattenbad. Häll chokladen i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa chokladen i en mönster över pajerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.