Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott istället för kaffet framför tv

Ingredienser

Instruktioner

Rör eller vispa äggulor och florsocker poröst. Häll smeten i en vid kastrull och tillsätt kaffet. Sjud krämen på mycket svag värme, 2-3 minuter tills den tjocknat, rör eller vispa hela tiden men använd ej stålvisp i aluminiumkastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt mintchokladkakorna och vispa tills chokladen smält och krämen är kall. Vispa upp grädden och blanda försiktigt ner den i krämen. Häll alltsammans i vattensköljda portionsskålar eller i en stor form. Frys parfaiten ca 1 11/2 timma för portionsskålar och ca 3 timmar för en stor form. Strö över riven blockchoklad före servering. Serveras med rån eller flan. lycka till !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.