Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En smarrig efterrätt som jag hittat i en kokbok av Marcus Samuelsson.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka först chokladen. Rosta kanel, kardemumma, citrongräs, ingefära, och kaffebönor ett par minuter i torr, het stekpanna. Hetta upp mjölk och kokosmjölk och tillsätt kryddorna. Låt blandningen sjuda på låg värme i 20 minuter.Sila sedan över den i en annan kastrull och värm upp på nytt. Dra kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör om tills den smält, det tar ca 6 minuter. Rör gärna ner 1 msk kahlua eller annan kaffelikör i den varma soppan. Servera soppan varm, gärna med frukt eller bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.