Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockapannacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannacotta är det italienska namnet för denna dessert. Den här pannacottan har smak av mocka och passar extra bra att servera tillsammans med starkt kaffe. En ljuvlig avslutning på middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången, kaffepulvret och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Ta upp vaniljstången ur grädden. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i den varma grädden och rör tills de smält.
  4. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar.
  5. Dekorera desserterna med vispad grädde och färska jordgubbar eller andra bär före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.