Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Molegryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här Moleversionen är bantad och förenklad men fortfarande väldigt fyllig och välsmakande. Om du älskar den här så är det bara att nörda in dig på riktigt i moleträsket! Mole är ett samlingsnamn för ett gäng mexikanska såser. Mole Poblano kallas ibland för Mexikos nationalrätt och innehåller en absurt lång ingredienslista, bland annat ett gäng olika torkade chilifrukter samt choklad. Molesåser är mörka i färgen och väldigt smakrika. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs vegoköttet eller tofun i lite olja tills det får fint med färg. Ställ åt sidan så länge.
  2. Molesås: Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Fräs i olivoljan tillsammans med russin, sesamfrön och mandlar. När löken mjuknat och blivit lätt transparent tillsätter du farinsocker, kanel, kardemumma, spiskummin, chipotlepasta och krossade tomater. Låt bubbla på i några minuter.
  3. Hacka den mörka chokladen fint och rör ner den. Blanda tills chokladen har smält. Häll sedan över allt i en matberedare och mixa så slätt det bara går. Du kan även ta hjälp av en stavmixer. Späd med vatten så att du får rätt konsistens.
  4. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resterande vatten, om du inte redan har mixat ner det, samt buljongtärningen. Låt såsen koka upp och sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner vegoköttet i såsen.
  5. Servera Molegrytan tillsammans med kokt ris och färsk koriander.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.