Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotschapatibröd

 
Skriv ut

Chapati är ett indiskt bröd som gräddas direkt i stekpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 15 bröd
  2. Blanda de båda mjölsorterna, morötter och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor. Pensla dem med smör och rapsoljeblandningen. Vik degrundlarna på mitten. Pensla på nytt och vik till en kvartsrundel. Rulla degen till en boll. Kavla ut på nytt till rundlar, ca 15 cm i diameter.
  3. Grädda bröden i en torr het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Lägg bröden på varandra sedan de gräddats så håller de sig mjuka. Låt bröden kallna eller njut dem direkt. Förvara dem i en plastpåse och värm dem på grill eller ugnen när det är dags att äta dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.