Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En smakrik, lättlagad och näringsrik gryta. Serveras lämpligen med färskt vitt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Stek köttfärsen och den hackade löken tillsammans. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva morötterna, skär paprikorna i önskade bitar och lägg i stor gryta. Häll krossade tomater och bönor grytan, glöm ej att skölja Kidney bönorna och de svarta bönorna först. När köttfärsen och löken är färdigstekt, häll över i grytan och blanda. Häll sedan i de torkade örterna och paprikapulver samt pressad vitlök. Blanda och låt koka upp. Häll i vatten och låt koka upp igen. Red med majzenastärkelse och låt grytan puttra en stund. Lägg i korven som är skuren i bitar. Smaka av med ketchup, låt stå på svag värme en stund innan servering. Servera med färskt vitt bröd uppskuret eller brutet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.