Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Murkelmums

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Nu i murkeltider. Sriver in ett recept för jag fick torkade murklor av min mamma från norrland. Kanon för att det går att torka svampen så jag får den skickad på posten utan att den blir dålig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll murklorna väl helst tre gånger med mycket vatten. Tag nytt vatten efter varje kokning. Förväll 5 minuter åt gången så är du säker att den inte är giftig.
  2. Ta smöret för stekning i en stekpanna. Lägg i svampen med alla kryddor, löken och vitlöken. När den är färdigfräst så strö mjölet över svampen. Häll i grädde, mjölk och parmesanosten och låt stuvningen puttra i några minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.