Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

muurikkabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en nordisk variant av de indiska naanbröden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i 37 gradigt vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker och rör ner mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter.
  2. Tillsätt yoghurt och salt. Rör med träsked ca 3 minuter. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  3. Dela degen i 10 bitar och platta ut dem till ca 1 cm tunna kakor. Stek i olja ca 3 minuter på varje sida, beroende på temperatur.Låt det bli gyllene. Strö över flingsalt och ät genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.