Med våren kommer nässlorna. Då tar jag mina gamla nässelhandskar i rött läder och en sax och en eller två papperskassar och ger mig iväg på en vårpromenad. Efter att sedan ha tagit hand om skörden, klippt bort hårda stjälkar, sköjt och och förvällt alla skott och blad, som sedan fått rinna av i ett durkslag gör att jag känner mig så väldigt glad och nöjd. Fryser in nässlorna 3-4 msk i plastpåsar, bra att ta av till bak och våfflor, någon risotto eller soppa. Nässel kokvattnet brukar jag spara till hårsköljningsvatten och sen vattna blommorna med, men då utspätt. Men det vattnet kan inte sparas mer än någon dag.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Frasiga våfflor med nyttiga nässlor. Goda !!!