Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelvåfflor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Med våren kommer nässlorna. Då tar jag mina gamla nässelhandskar i rött läder och en sax och en eller två papperskassar och ger mig iväg på en vårpromenad. Efter att sedan ha tagit hand om skörden, klippt bort hårda stjälkar, sköjt och och förvällt alla skott och blad, som sedan fått rinna av i ett durkslag gör att jag känner mig så väldigt glad och nöjd. Fryser in nässlorna 3-4 msk i plastpåsar, bra att ta av till bak och våfflor, någon risotto eller soppa. Nässel kokvattnet brukar jag spara till hårsköljningsvatten och sen vattna blommorna med, men då utspätt. Men det vattnet kan inte sparas mer än någon dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du kanske redan gjort iordning dina nässlor. kokt dem och klippt dem smått för då kan du genast fortsätta med att
  2. Vispa sönder äggen Tillsätt smält matfett Tillsätt potatismjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt Vispa ner mjölken till en klumpfri smet Låt svälla i 20 minuter Sätt i de avsvalnade nässlorna ( eller upptinade om du haft dem i frysen) Ta i mera mjölk om smeten känns för tjock
  3. Grädda i våffeljärn,välsmort Avnjut våfflorna ljumma med lingonsylt eller rårörda lingon. Ta gärna och pressa ned litet citron i ditt vattenglas, passar bra som bordsdryck till. Du kan också steka små plättar i plättlagg av smeten

Kommentarer (1)

  • lill-lindqvist 8 maj 2011

    Frasiga våfflor med nyttiga nässlor. Goda !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.