Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nallebullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Nallebullar är uppskattat på barnkalaset! De är så gulliga, ser ut som en nallebjörn när man bakat dom. Synd att jag inte kan sätta in ett kort och visa vad fina de är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet och sirapen vitt och poröst. Smula ner jästen i en annan bunke, tillsätt den fingervarma mjölken och kesellan. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner ett par matskedar av matfettsblandningen. Tillsätt ägget och saltet.
  2. Tillsätt ca 10 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en slät men ganska lös deg. Täck med bakduk och låt degen vila i ca 30 minuter. Klicka ner resten av matfettsblandningen och mjölet. Knåda samman till en slät och blank deg. Stjälp upp degen och dela den i ca 25 jämnstora bitar.
  3. Lägg en degbit åt sidan. Dela de övriga bitarna mitt av till två halvor. Den ena halvan är till kroppen. Dela den andra halvan mitt av. Den ena fjärdedelen är till huvudet. Dela den andra fjärdedelen på mitten till armar och ben.
  4. Rulla ut deghalvan till en slät avlång bulle. Lägg denna på bakpappersklädd plåt. Rulla ut de små bitarna till smala längder. Lägg in längderna under bullen, uppe och nere så att ändarna sticker ut till armar och ben. Forma den sista degbiten till en rund bulle och lägg tätt intill till huvud. Forma till runda kulor till öron och nos av den sista sparade degbullen.
  5. Tryck fast korinter till ögon. Ställ bullarna att läsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö lite rosa pärlsocker på magen på varje nalle. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
  7. Måla nos och mun på bullarna med en mycket fin pensel som doppats lätt i coloritsoja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.